Ruonan Rinki
Ruonan Rinki r.y. on ruonalaisten kyläyhdistys, joka toimii kylän asioiden edunvalvojana ja tapahtumien koordinoijana.
Yhteystietoja
Puheenjohtaja Pasi Hautamäki, puh. 040 7789415
Sihteeri Jaana Sippola, puh. 040 5053446
Opastuskeskuksen ja rantasaunan varaukset, puh. 040 5251468

Ruonan Rinki

Johtokunta

Säännöt

Jäsenyys

Tiedotus

Jäsenmaksu

Ruonan Rinki r.y.

Kyläyhdistyksemme perustettiin vuonna 1998. Kylätoimikunnan v. 1978 aloittamaa aktiivista kylätoimintaa oli helppo jatkaa, nyt vain virallisemmin rekisteröitynä yhdistyksenä. Ringin tavoitteena on pitkäjänteinen kylän kehittäminen, yhteistyössä kylämme yhdistysten, koulun, muiden kylien, kunnan, maakuntahallinnon sekä muiden yhteistyötahojen kanssa.

Vuosien varrella olemme osallistuneet yhteishankkeisiin sekä itse toteuttaneet useita erityyppisiä hankkeita. Hankkeiden avulla kylälle on saatu mm. valokuituyhteydet, Ruonan koululle tietokoneet sekä kylälle oma maisemanhoitosuunnitelma. Talkootyötunteja on kertynyt tuhansia - Rinkirannan kunnostus pihapiireineen, maisemanhoitotyö, Ruonan vanhan kivisillan kunnostus ja Suomen sodan kohteiden kunnostus esittelykäyttöön.

Vuosi 2008 oli kylällemme ja yhdistyksellemme todellinen juhlavuosi. Ruona 1808-tapahtumaa vietettiin 30.-31.8.2008, syyskuussa vietimme kyläyhdistyksemme 10-vuotisjuhlaa ja marraskuussa kylämme valittiin Vuoden 2008 Eteläpohjalaiseksi kyläksi.

Vuosi 2009 oli myös täynnä tapahtumia ja juhlia. Kesäjuhlaa vietimme yhdessä Kahvila Kamenskin avajaisten kanssa Rinkirannassa 18.6.2009. Heinäkuussa järjestimme useita tapahtumia mm. Virsi-Illan, perinteiset Rökköökset ja Speliviikolla Iltasoiton. Lokakuussa Suomen Kylätoiminta ry:n valitseman vuoden valtakunnallisen kylän julkistamistilaisuudessa Vaasassa Ruonan kylä sai vastaanottaa kunniamaininnan kylätoiminnastaan. Lokakuun viimeisenä sunnuntaina vietettiin Ruonan koulun 100-vuotisjuhlaa uudella koululla ja Kylätalo Rinkirannan 100-vuotisjuhlia Kyläseminaarin merkeissä. Joulukuussa saimme vastaanottaa Etelä-Pohjanmaan Lehtiseura ry:n myöntämän Artturi Leinosen kulttuuripalkinnon.

Vuonna 2010 jatkamme maisemanhoitotyötä ja käynnistämme jo kauan suunnitelmissa olleen kyläkirjan toteutuksen .


Tuu Rinkihi!