Loppiaisseurat
Perinteiset loppiaisseurat keräävät joka vuosi Haapaniemen pappilaan runsaslukuisen joukon seurakuntalaisia.
Talvirieha
Helmikuun kolmantena sunnuntaina Ruonalla vietetään perinteisesti talviriehaa. Varsinkin perheen pienimmille järjestetäään monipuolista talvista tekemistä ja ohjelmaa.
Pääsiäisvalakiat
Pääsiäisenä ruonalaiset kokoontuvat perinteisesti koko kylän voimin pääsiäisvalakioille mukavan yhdessäolon merkeissä.
Rökköökset
Rökköökset on vanha perinteinen ruonalainen kesäjuhla. Kyläläiset kokoontuvat yhdessäoloon ja keskinäiseen kilvoitteluun heinäkuun toisena keskiviikkona.
Ruona 1808
Ruonalla järjestettiin elokuussa 2008 Ruona 1808 -tapahtuma, 200 vuotta Suomen sodan 1808-1809 ja Ruonan taistelun jälkeen.

Tapahtumasivuille

Ruonan sähköpostilista

Haluatko tietää Ruonan tapahtumista mahdollisimman pian?

Ilmoita osoitteesi Ruonan Ringin sähköpostilistalle, niin saat tiedon tapahtumista ensimmäisten joukossa.

Ilmoita osoitteesi listalle


Pääsiäisvalikia Rinkirannassa

Joulunavaus

Tervetuloa Rinkirantaan kylätalolle, Niemiskyläntie 60, 16.12.2017 klo 12-14.

Tarjoamme kahvit ja joulutortut

Voit myös ostaa jouluksi leipomuksia. Vielä ehtii ostaa pukinkonttiin Ruona paitoja ja muita tuotteitamme.

Olet lämpimästi tervetullut!
T. Ruonan Rinki ry

Jooulunavaus Rinkirannassa

Terveiset Tampereelta

Ruonan Rinki järjesti jäsenilleen ensimmäisen teatteri- ja ostosmatkan Tampereelle 17.-18.10.2015. Matka-aikataulu oli sopiva. Matkaan lähdettiin Pakkalan linja-autolla Rinkirannasta lauantai - aamuna klo 9.30 ja paluu matkalle Tampereelta lähdettiin klo 11 sunnuntaina.
Majoitus oli Scandic hotellissa, joka sijaitsi aivan keskustassa ja josta oli lyhyt matka lähteä ”shoppailemaan”. Illalla kuljettaja haki meidät hotellista teatteriin, katsomaan Rempallaan – esitystä. Esitys käsitteli talon remonttia monivaiheisesti ja hupaisasti. Esityksen jälkeen palattiin hotelliimme, jonka jälkeen ohjelma oli vapaa. Jokainen sai mennä taholleen syömään ja viettämään iltaa.
Paluumatkalle lähdettiin tyytyväisin mielin ja joululahja-paketteja oli mukavasti löytynyt kotiin vietäväksi. Ensimmäiselllä Ruonan Ringin reissulla oli mukana kaksitoista henkilöä+ kuljettaja. Toivotaan, että seuraavalla reissulla lähtijöitä on vielä enemmän. Kiitos kaikille mukana olijoille mukavasta seurasta.

Terveisin Eila Salimäki, yksi matkalla mukana ollut.

Pääsiäisvalakiat 2014

Ruonan pääsiäisvalakiat 2014

Loppiaisseurat 2014

Loppiaisseurat keräsivät tuttuun tapaan runsaasti väkeä. Myös edellisvuoden vauvasato oli mittava: peräti kahdeksan uutta kyläläistä oli liittynyt joukkoomme! Rinki toivottaa uudet ruonalaiset lämpimästi tervetulleiksi.

Loppiaisseurat 2014

Joulunavaus 2013 Rinkirannassa

Jooulunavaus Rinkirannassa

Kyläkirjan julkistamistilaisuus kesäkuussa 2013

Pääsiäisvalakiat 2013

Pääsiäiskokko 2013

Loppiaisseurat 2013

Loppiaisseurat pidettiin tuttuun tapaan Haapaniemessä. Ensin kahviteltiin väentuvassa, minkä jälkeen siirryttiin kappeliin varsinaisiin seuroihin. Tilaisuus piti sisällään Ruonan koulun tyttöjen lauluesityksiä, pianomusiikkia Laura Viinikan esittämänä ja Ringin kuulumisia puheenjohtaja Eero Rintakallion kertomana. Päättyneenä vuonna Ruonalle syntyneitä vauvoja vanhempineen muistettiin perinteisin lahjoin. Lopuksi satakunta henkeä käsittänyt seuraväki hiljentyi hartaushetkeen kirkkoherra Kyösti Elon johdolla.

Ruonan joulunavaus

Ruonan joulunavaus 15.12. 2012 keräsi Rinkirantaan mukavan joukon kyläläisiä torttukahveille, kuuntelemaan ja laulamaan tuttuja joululauluja kylän omien pelimannien säestyksellä ja tietenkin vaihtamaan kuulumisia. Yläkerran korttipajassa pienimmät vieraat askartelivat nuorten ohjauksessa joulukortteja, alakerrassa paikalliset yrittäjät myivät tuotteitaan leivonnaisista käsitöihin ja vaatteisiin. Tunnelma oli lämmin ja kotoinen, joulunavauksesta sai matkaevääksi monien ostosten lisäksi roppakaupalla joulumieltä.

Sunnuntaikahvit

Vanhemman väen sunnuntaikahvit juotiin Rinkirannassa sunnuntaina 21.10. Tarjolla oli kakkukahvit ja arpajaiset sekä tarinatupalaisten lauluesityksiä mestaripelimanni Teijo Ahon säestyksellä. Aila Keisala toivotti väen tervetulleeksi ja Tiina Tuomisto kertoi Ruonan Ringin toiminnasta. Kahvittelun, seurustelun ja ohjelmanumeroiden jälkeen oli mahdollisuus tutustua myös Suomen sodan opastuskeskukseen Asko Sippolan johdolla. Kylätalolla oli lämmin ja leppoisa tunnelma, josta varmasti riitti kahvittelijoille myös kotiin viemisiä.

Rökköökset 2012

Tänä vuonna Ruonan rökkäät ja muut kesäihmiset kokoontuivat Rinkirantaan keskiviikkoiltana 18. heinäkuuta. Epävakainen sääherra tarjosi vaihteeksi parastaan ja helli väkijoukkoa kesäisellä auringonpaisteella. Tällä kertaa Rökkööksillä järjestettiin peräkonttikirppis ja myyjiä olikin lukuisa joukko. Lisäksi oman kylän poikien bändi Speed Limit teki ensiesiintymisensä ja loppuillasta pihassa laulettiin karaokea. Perinteinen hevosenkengänheitto keräsi joukon varttuneempia kisailijoita, kun taas lapsille oli tarjolla mm. nukketeatteria. Arvat tekivät kauppansa kuten myös perinteiseen tapaan makkarat ja lätyt. Oman kylän yrittäjiä oli myös paikalla myymässä tuotteitaan. Kahvila Kamenski oli avoinna kahvin ja taiteen ystäville: samassa tilassa oli esillä Antti Hakalan öljyvärimaalauksia ja mahdollisuus tilata Roosa Palomäeltä kynsikoristelu. Kahvilan yläkerrassa pidettiin lehti- ja kirjavaihtarit. Rökkööksien parasta antia taisi kuitenkin tälläkin kertaa olla vanhojen ja uusien tuttujen tapaaminen ja yhteishenkeä luovan kylätapahtuman tunnelma.

Ruonan rökköökset 2012

Pääsiäisvalakia 2012

Perinteistä pääsiäisvalakiaa poltettiin Rinkirannassa lankalauantaina 7.4. Edellisvuodesta poiketen ilmojen haltijat olivat päättäneet karaista trulleja ja muuta kokkokansaa talvisen raikkaalla henkäyksellä. Väki ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan saapui valakialle runsaslukuisena. Kokko paloi komeasti ja perinteiset eväät – makkara ja pullakahvit – maistuivat pääsiäiskansalle. Arpaonni suosi muiden muassa allekirjoittanutta kaffipaketin muodossa, vieläkin onnekkaammat palasivat valakialta kotiin kunnon juustokiekko kainalossa. Kahvila Kamenskin liepeillä oli mahdollisuus laitattaa kyntensä huippukuntoon - vaikka kevään puutarhatöitä ajatellen - kynsitaiteilija Roosa Palomäen näppärissä käsissä. Toinen illan vetonauloista oli upouusi Harrastuksista virtaa kylille –hankkeen puitteissa hankittu karaokelaitteisto, jonka parissa väki viihtyi yömyöhään nauttien musiikista sekä kuulijana että mikrofonin varressa.

Talvirieha 2012

Talvirieha järjestettiin tänä vuonna 4.3. Ohjelmaan kuului perinteinen pulkkamäki ja mahdollisuus opastettuun kierrokseen Suomen sodan opastuskeskuksessa. Makkara, mehu, kahvi ja laskiaispullat tekivät kauppansa ja sääkin suosi riehaväkeä: aurinko uskaltautui näkyviin kevättalven taivaalle.

Loppiaisseurat 2012

Loppiaisseurat pidettiin perinteiseen tapaan Haapaniemessä. Pullakahvien nauttimisen jälkeen seurat alkoivat yhteislaululla ja Ruonan Ringin puheenjohtajan Eero Rintakallion tervehdyssanoilla, joissa hän muistutti valon lisääntymisestä: olemme taas matkalla kohti kevättä. Puheenjohtaja kertoi myös kyläyhdistyksen toiminnasta päättyneenä vuonna ja tulevaisuuden suunnitelmista. Erityisen tärkeitä elävälle kylälle ovat nuoret ja lapsiperheet.

Tilaisuudessa ojennettiin vauvalahjat vuonna 2011 perheenlisäystä saaneille ruonalaisperheille. Seuraväki sai myös nauttia Sanna-Kaisa Lindqvistin heleästä laulusta Johanna Maunuksen säestämänä sekä seurakunnan lapsikuoron ihastuttavasta laulusikermästä. Loppiaishartauden pitänyt kirkkoherra Kyösti Elo haastoi seuraväkeä kuuntelemaan toinen toistaan, jotta myös ymmärtäisimme toisiamme paremmin. Täyden salillisen yleisöä keränneissä seuroissa oli lämmin ja humoristinenkin tunnelma, josta sai monenlaisia eväitä mukaan alkaneeseen vuoteen.